jogjakarta en Kediri - Reisverslag uit Kediri, Indonesië van Ron en th Meer - WaarBenJij.nu jogjakarta en Kediri - Reisverslag uit Kediri, Indonesië van Ron en th Meer - WaarBenJij.nu

jogjakarta en Kediri

Blijf op de hoogte en volg Ron en th

16 Mei 2014 | Indonesië, Kediri

Gistermorgen een keertje kunnen uitslapen. We gingen naar batikpaint. Daar werd het proces uitgelegd. Mooie schilderijen. Wij hebben lang gezocht maar konden niets vinden. Annie en Dick ook niet. Toen door naar een zilverfabriek. Weer het proces uitgelegd en dan kan je wat kopen. Heel veel spullen maar niks gekocht. Toen naar batik kleding. Thea heeft daar een tafellaken gekocht. Daarna naar lederbatik. Wel onderhandeld maar niets gekocht. Ook naar het paleis van de sultan geweest. We hadden als gids een oude vrouw. Die liep als een diesel en dreunde alles onverstaanbaar op. We hebben wel gelachen. Ook nog ergens wezen lunchen. Rond 5 uur weer bij hotel en winkelstraat van jogjakarta ingelopen met heel veel zaakjes. Erg leuk en iedereen heel vriendelijk. Aantal dingetjes gekocht. Ik had van een van de verkopers een adresje gehad om te eten, leguan. Aan te bevelen, Goed en niet duur. Toen maar weer terug langs al die zaakjes naar het hotel. Dan is een airco kamer heerlijk.
Vanmorgen om 7 uur vertrokken naar Kediri. Tussen stop voor de rit naar de bromovulkaan. Eerst langs de pramahan geweest. Ook erg indrukwekkend. Beetje rond gelopen en door getwist naar een mooi uitzichtpunt en kleine tempel. Was helaas mistig dus konden weinig zien. De tempel was een vruchtbaarheidstempel met leuke beelden. Mooie vergezichten onderweg nog even om 15 uur geluncht . Om 18 uur bij hotel. Ik ben lekker gaan zwemmen. Koud water heerlijk. Samen gaan eten en stukje gelopen maar alles is dicht. Wel leuk is dat de Indonesiërs eten kopen bij de kleine stalletjes en dat dan zittend op een kleed gaan opeten. Morgen om 9 uur weg naar hotel bij de bromovulkaan.

• 16 Mei 2014 - 18:29

Angela:

Prachtig vergezicht, maar het rokje overtreft alles! ;))